Wat is padel?

Padel is een van origine Zuid-Amerikaans (Mexicaanse) sport en ook in Zuid Europa enorm populair. Spanje wordt vaak geassocieerd met deze sport, omdat het daar het grootst is. In Nederland neemt de populariteit inmiddels ook snel toe.

Padel is een snel maar laagdrempelig spel, dat lijkt op een combinatie van tennis en squash. Doordat bij de sport, net als bij squash, gebruik gemaakt mag worden van de wanden, levert elke partij gegarandeerd spectaculaire rally’s op.
Padel wordt in een speciale "padelkooi" gespeeld met een afmeting van 10x20 meter en is omringd door glazen wanden. Daarnaast is er aan beide zijden 2 meter uitloop buiten de wanden wat officieel meedoet aan het spel. Het gebruik van de wanden geeft het spel een extra dimensie, omdat de bal ook via de glazen wand geslagen of ontvangen mag worden. De bal mag echter maar één keer stuiteren op de grond en moet altijd over het net geretourneerd worden. Padel wordt 2 tegen 2 gespeeld met een speciaal padelracket en een bal die erg lijkt op een tennisbal.

Het padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon. Padel is erg makkelijk aan te leren. In de praktijk geldt dat de meeste mensen binnen een uur de eerste rally's kunnen spelen. Veel van de spelregels en de puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis.

IMG 6179 focus